Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sport bez předsudků - Nahráváme všem !

        

 

Nahráváme všem ! Tak se jmenuje program, který organizuje projekt Sport bez předsudků, Ragbyová akademie Yvese Perrota a RC Tatra Smíchov. V jeho rámci představil Jan Macháček, jeden z nejlepších hráčů v dlouhé historii českého ragby ( založeno v roce 1926 ) žákům první až páté třídy ZŠ Nuselská v Havlíčkově Brodě a v ZŠ Komenského ve Světlé nad Sázavou  sport, který získává ve světě stále větší popularitu.

Dlouholetý reprezentant, hráč špičkových týmů na Novém Zélandu, v Anglii, Walesu a ve Francii by mohl o ragby vyprávět celé hodiny. Ale i tak byla jeho  “ půlhodinka “ zajímavá a když si v závěru všichni společně zatančili tichomořský domorodý tanec HAKA, který je symbolem nejlepšího týmu světa Nového Zélandu, byla mezi děvčaty a kluky ta pravá ragbyová nálada.

Snad se po návštěvě Jana Macháčka přihlásí do kroužku ragby další noví zájemci, kluci i děvčata. Protože ragby je pro všechny, jen ne pro lenochy, jak zdůraznil Honza Macháček. Je to hra pro odvážná srdce, učí fair play, upevňuje kamarádství, ale učí také vážit si soupeře.

A ještě vzkaz rodičům. Nebojte se ragby, je to sport jako každý jiný, má svá přísná pravidla a u dětí jde navíc o hru bezkontaktní.

Poznámka nakonec. Pro mimořádný rozvoj a popularitu je do programu OH  v Rio de Janeiru  v příštím roce zařazen turnaj ragbyových sedmiček mužů i žen. Je možné, že některých OH v budoucnosti se zúčastní i děvčata a kluci i díky programu Nahráváme všem !

                                                                                                                   JK

 

Všechny fotky na  http://rugbyhb.rajce.idnes.cz/Nahravame_vsem_-_Havlickuv_Brod_2015/

dsc_0806.jpg

.

 

dsc_0796.jpg

 

dsc_0890.jpg