Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ragby v ZŠ Nuselská

Ragby v ZŠ Nuselská

V České rugbyové unii ( ČSRU ) bylo v roce 2015 registrováno v ročníku 2003 – 2007 580 dětí. V letošním roce v ročníku 2004 – 2008 je to zatím 644 dětí. Zájem chlapců a děvčat, ale i jejich rodičů roste a to je pro ragby dobrá zpráva.

Rugby club Havlíčkův Brod, který je členem ČSRU, nemá zatím registrované dětské hráče. Ale možná se blýská na lepší časy. Díky vstřícnosti vedení ZŠ Nuselská se v rámci školní družiny začínají děti s ragby seznamovat. Daniel a Filip Chymovi se jednou týdně s chlapci a děvčaty scházejí ve školní tělocvičně a odhalují postupně dětem ragbyové dovednosti. Tak jako všude ve světě se tak děje formou her, soutěží a cvičení, aby se děti bavily, ale zároveň zdokonalovaly své pohybové schopnosti. Ragby je kontaktní hra, ale příprava dětí je zaměřena na šikovnost, běh a tak jediným prvkem opravdu ragbyovým je v těchto začátcích šišatý míč.

Možná se časem z jednoho dne stanou dva, možná se dočkáme ragbyového kroužku. Ať tak či tak, zdá se, že by ragby union mohlo zapustit v Havlíčkově Brodě kořínky. A to bylo dobře, protože ragby o sedmi hráčích ( ragby union ) se již za několik měsíců představí na OH v Rio de Janeiro !     JK

dsc_0487.jpg

 

dsc_0515.jpg

Další Fotky viz Fotoalbum