Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prezentace RAGBY v ZŠ Černovice

dsc_0329.jpg

 

    Ve středu 19. října se ZŠ v Černovicích na Pelhřimovsku stala svědkem zajímavé události, možná první svého druhu v této části Vysočiny.

    Na požádání ředitele školy Mg. Roberta Štefánka se děti seznámily se sportem, který získává na popularitě a zájmu sportovní veřejnosti na celém světě a který se jmenuje RAGBY.

  Funkcionáři a hráči Rugby Clubu Havlíčkův Brod, jmenovitě Daniel Chymo, Filip Chymo a Jaroslav Kratochvíl připravili prezentaci, která byla rozdělena do dvou částí. V té první se prostřednictvím obrazovky seznámili děvčata a chlapci s historií hry, která v letošním roce slaví u nás 90 let trvání ( v roce 1926 ji přivezl a uvedl v život známý novinář a spisovatel Ondřej Sekora ). Dověděli se o světovém ragby, o nejlepších týmech a hráčích a viděli ukázky ze zápasů nejlepších. Ve druhé části se prezentace ( díky krásnému slunečnému odpoledni ) přestěhovala na školní hřiště a tam teprve nastala ta pravá ragbyová atmosféra. Děti se chopily šišatého míče a první ragbyové zážitky a zkušenosti byly na světě. Šiška létala z ruky do ruky, hra dostávala spád a nebyla nouze ani o první nesmělé skládky.

   Bylo to prostě pěkné ragbyové odpoledne a možná taková první zkušenost  se šišatým míčem nemusí být, alespoň u některého z dětí, zkušeností poslední. Třeba bude ragby na černovické základce pokračovat v rámci kroužku, vždyť pan ředitel Štefánek již takový kroužek v minulosti ve Světlé nad Sázavou vedl.

    Nakonec poznámka pro rodiče. Ragby je sport jako každý jiný, má svá pravidla, vychovává k odvaze a odpovědnosti ke kolektivu, ke kamarádství, která překonávají léta. Je to sport pro odvážná srdce !   

                                                                                          JK