Jdi na obsah Jdi na menu
 


70 let RK Petrovice

 RK Petrovice a Motorlet 70 let

dsc_0399.jpg

foto: staří páni - hráči Motorletu a RK Petrovice společně s Old Boys Praha

 to je pro sportovní klub krásný věk. RK Petrovice jako nástupce Motorletu oslavily výročí vpravdě ragbyově.  V sobotu 13. září  se od dopoledních hodin střídaly na trávníku dětské týmy.  Celé oslavy zahájili ti nejmenší ragbisté ( U7 ) a po nich všechny ostatní dětské kategorie a bylo se opravdu na co dívat. Kluci i děvčata se činili co jim síly stačily a jak to už bývá, byla zde radost z vítězství ale take smutek z proher. Všechno před zraky desítek diváků, kteří vytvořili pro malé ragbisty skvělé prostředí.

Zlatým hřebem oslav pak bylo utkání bývalých hráčů Motorletu a RK Petrovice proti těžkému soupeři, Old Boys Praha. Tihle “ staří páni “ jsou známí ve světě ragbyových veteranů a tvoří silný, velezkušený tým. Vynikající výkon obou mužstev byl často odměňován potleskem na otevřené scéně i ovacemi na konci utkání, které skončilo zaslouženou remízou 25 : 25 ( bez záruky ).

V další části odpoledne se představilo  “ sedmičkové ragby “ v podání šesnáctiletých a sedmnáctiletých hráčů a hráček Petrovic. Pro havlíčkobrodské ragby bylo určitým vyznamenáním, že si spolu s domácími zahrál náš Filip Chymo a zhostil se svého úkolu bez chyby.  Znovu jsme se mohli přesvědčit, jak zajímavé Ragby 7 je a jak vhodné je pro mladé ragbisty .

V závěru se ještě utkali petrovičtí v kombinované sestavě s letošním mistrem Pragou. Brodská delegace však v již v ten čas mířila k domovu a tak nemůžeme tento zápas podrobněji komentovat. Večer proběhl zcela určitě v ragbyové atmosféře a věřime, že trval do kuropění, tak jak už to u ragbyových oslav bývá. Celý den pak byl jeden velký  “ třetí poločas “ a jsem přesvědčen, že nikdo neodcházel zklamaný.

 JK

 

 dsc_0045.jpg

kategorie U-13