Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kemp Blatnice

 Kemp Blatnice 2014

Přijali jsme nabídku ragbisty a kamaráda Jirky Brta a zúčastnili se ragbyového kempu Blatnice spolu s několika hráči RK Petrovice. Snad nepřeháním, když napíši skvělého kempu a věřím, že účastníci moje slova potvrdí.

Tak znovu od začátku. V sestavě Daniel Chymo, s Filipem a Kryštofem, Terezka Březinová a Klára Zachariášová, Jakub Flegr, Filip Špaček ( Orli ) a moje maličkost, jsme v sobotu 16. srpna odpoledne dorazili po nedlouhé cestě do místa konání kempu, tedy do Blatnice. Uprostřed lesů, mezi Pacovem a Mladou Vožicí v nadmořské výšce 635 m u rybníka Kozák, jsme se setkali s ragbisty Petrovic. Tak jako naše, také jejich sestava byla smíšená, mladí chlapíci i ostřílení a zkušení borci s jednou zástupkyní něžného pohlaví.

 Pod taktovkou velezkušeného trenéra Jirky Brta se od nedělního dopoledne stalo fotbalové hřiště v nedalekých Pojbukách svědkem prvních cvičení, prvních přihrávek, prvního hodnocení.  “ Nečekal jsem takovou úroveň, jsem velmi mile překvapený ! “ To byla první slova trenéra a dovolím si dodat, že to nebyla zdvořilost, ale skutečné objektivní hodnocení. Naši se překonávali a byli petrovickým ragbistům zcela rovnocenými partnery. V podobném duchu proběhly další dny a byl tu najednou úterní večer, závěrečný oheň s buřty, poslední povídání, vzpomínání, ragbyové historky, prostě závěrečný večer, tak jak má být. V této souvislosti musím dodat, že celý pobyt proběhl v přátelském, vpravdě ragbyovém duchu, ale také při různých  hrách a aktivitách mimo ragby a za to je třeba všem účastníkům poděkovat.

Věřím, že pro všechny naše borce a borkyně měla Blatnice nepochybný význam. Získali nové zkušenosti, poznali ragby trochu jinak, možná našli nové přátele. Pro Daniela byl kemp potvrzením a oceněním dobré práce, kterou pro brodské ragby dělá. Pro všechny povzbuzením do příštích ragbyových dnů. Nezbývá než doufat, že nás bude přibývat, abychom příští Blatnici navštívili v mnohem větším počtu.

 Jarda Kratochvíl

 

 dsc_0460.jpg